Hadamczik prelomil švédsku kliatbu: "S Vůjtekom chodíme na pivo"

18.05.2012 Celý región

Štokholm 18. mája (TASR) - Tréner českej hokejovej reprezentácie Alois Hadamczik prelomil kliatbu. Na piaty pokus sa jeho zverencom na vrcholnom fóre podarilo vyradiť Švédov a postúpiť do sobotňajšieho semifinále MS, v ktorom v Helsinkách nastúpia proti Slovensku.

"Som rád, že sme to konečne zlomili. Keby som mal v zápasoch so Švédmi šťastie, mohol som mať v zbierke najviac medailí zo všetkých českých hokejových trénerov. Mám Švédov plné zuby," priznal Hadamczik po štvrťfinálovom triumfe v Štokholme.

Česi prišli o dvojgólový náskok, 29 sekúnd pred koncom však udreli zásluhou Michálka. "Keď sme dostali gól na 2:3 a po chybe mladého Krejčíka inkasovali ďalší, nebolo nám priveľmi do smiechu. Som však rád, že mužstvo sa pozviechalo, išlo za svojím cieľom a trpezlivou hrou sa dopracovalo k štvrtému gólu," dodal český kouč, ktorý dostal po zápase množstvo blahoprajných esemesiek. K postupu mu blahoželal aj jeho veľký trénersky rival Vladimir Růžička. "Po zápase som si dal jedno pivo a išiel som spať. Na mobile som mal asi 200 správ, tak som na niektoré odpovedal. Napísali mi zaujímaví ľudia, Jarda Jágr i Růža."

Semifinále bude mať pre Hadamczika osobitnú príchuť, veď trénerom slovenského tímu je jeho kamarát z Ostravy Vladimir Vůjtek. "Stretávame sa spolu, niekedy ideme na pivo. Ja však s Vláďom nesúperím. Pre mňa je pocta, že môžem byť pri českom tíme a on pri slovenskom. Prial som mu úspech, veď vo štvrťfinálový deň oslavoval narodeniny. Pred zápasom so Švédskom som si hovoril, že by bola hanba, keby Slováci boli v semifinále a Česi nie."
 

Vyberte región